Zo je best gedaan, toch niet geslaagd voor je scriptie. Hoe houd je je hoofd koel voor de herkansing?

Profiel afbeelding van Vivian van Buul

Vivian van Buul

Geplaatst op 25-06-2024 in Onderzoek

Leestijd: 3 minuten

Zo je best gedaan, toch niet geslaagd voor je scriptie. Hoe houd je je hoofd koel voor de herkansing?

In dit blogbericht ga ik wat dieper in op het moment dat je je scriptie niet gehaald hebt en dat je moet gaan voor de herkansing. Dat is natuurlijk niet leuk, want je hebt uiteraard echt je best gedaan en hoopte met de eerste keer indienen te kunnen slagen. Echter is er zeker geen man over boord. In dit blogbericht worden er een aantal tips gegeven hoe je je hoofd koel kan houden in zo’n situatie.

Tip 1: ga in gesprek met je begeleider

Als je niet geslaagd bent voor je scriptie, is het belangrijk om feedback te vragen aan je begeleider. Het is daarbij van belang dat je die feedback ook echt begrijpt, zodat je ermee verder kan. Stel daarom zeker de nodige vragen tijdens het gesprek met je begeleider. Geen enkele vraag is dom; het stellen van vragen helpt je alleen maar om echt verder te kunnen komen.

Tip 2: maak een overzicht en een planning

Wanneer je weet wat je niet goed hebt gedaan – en de feedback die je gekregen hebt, ook begrijpt –, dan kan je daarmee verder. Het is verder handig om een overzicht te maken voor jezelf van de feedbackpunten die je gekregen hebt, in eigen woorden. Zo weet je precies wat je te doen staat. 

Daarnaast is het handig om een planning te maken. Dit zodat je weet hoe lang je hebt, wat de tijd is die je erin kan stoppen en wat dan het uiteindelijke resultaat moet zijn. Houd bij het maken van je planning rekening met het feit dat je misschien op vakantie gaat of studentenwerk zal doen, aangezien je je herkansing moet doen tijdens de vakantieperiode.

Tip 3: ga aan de slag en laat je werk nakijken door een editor op ReviseMe

Probeer steeds zo grondig mogelijk te werken, waarbij je je aan je overzicht en planning houdt. Denk je helemaal klaar te zijn en wil je weten of je het goed hebt gedaan? Dan kan je de hulp inschakelen van een editor op ReviseMe. Bij de meeste editors op de website is het dan ook helemaal geen probleem als je je feedbackpunten meestuurt met het na te kijken werk, zodat erop gelet kan worden of je de feedback goed hebt toegepast.

In het kort: je scriptie moeten herkansen, is niet zo leuk. Echter is er niet heel veel aan de hand, maar het is wel belangrijk om als eerste op een constructieve manier in gesprek te gaan met je begeleider. Maak dan een overzicht van de feedbackpunten die je gekregen (en gesnapt) hebt en maak een planning hoe je alles wil gaan doen. Houd daarbij zeker rekening met het feit dat je wellicht op vakantie gaat in die periode, dus dat je dan misschien niet met je scriptie bezig kan zijn. Ga vervolgens grondig aan de slag. Ten slotte, als je ergens aan twijfelt of als je gewoon zeker wil zijn van het feit dat je de feedback goed hebt toegepast, kan je de hulp inschakelen van één van de editors op ReviseMe. Een editor helpt je graag, zodat je je scriptie kan inleveren en die voldoende binnen kan halen.

Powered by Froala Editor

Wanneer wil je het nagekeken hebben?

Waar heb je hulp bij nodig?

aantal woorden

Documenttaal

In hoeveel dagen moet je document worden nagekeken?

Zoekspecificaties