Wat bepaalt de prijs van een editor op ReviseMe?

Profiel afbeelding van Vivian van Buul

Vivian van Buul

Geplaatst op 05-04-2024 in Schrijven

Leestijd: 3 minuten

Wat bepaalt de prijs van een editor op ReviseMe?

Je scriptie na laten kijken, kost natuurlijk wel wat geld. Er zitten dan ook mensenuren in; een editor levert aan jou de dienst om je scriptie na te kijken. Wat bepaalt nu precies de prijs van die geleverde dienst? Meer daarover lees je in dit blogartikel. 

Uurtarief in euro

Een editor geeft het uurtarief in waarvoor hij of zij wil werken. Met 1.500 woorden nakijken, is een editor ongeveer 1 uur bezig. Het gemiddelde uurtarief bij editors op ReviseMe ligt rond de 15 euro.

Heb je dus een scriptie van 10.000 woorden die je na wil laten kijken? Dan kost dit bij de meeste editors op ReviseMe 100 euro.

Extra services

Het uurtarief geldt bij de meeste editors enkel voor het nakijken op spelling en grammatica. Wil je je scriptie ook na laten kijken op andere services, bijvoorbeeld bronverwijzing of structuur? Dan komt er bij de meeste editors op ReviseMe 10 procent per service bij. 

Wil je je scriptie van 10.000 woorden na laten kijken, met 2 extra services (lay-out en rode draad)? Dan kost dit bij de meeste editors op ReviseMe 106 euro.

De oplevertermijn

Het uurtarief kan nog een beetje omhooggaan, afhankelijk van de oplevertermijn die je voor je nagekeken scriptie wil. Zo kunnen editors op ReviseMe aangeven of ze scripties na kunnen kijken binnen 1 dag, 3 dagen of 7 dagen. Het uurtarief kan bijvoorbeeld per deadline steeds een euro zakken. Een voorbeeld: een editor op ReviseMe kan 17 euro vragen per uur voor een scriptie die nagekeken moet zijn binnen 1 dag, 16 euro voor een scriptie die nagekeken moet zijn binnen 3 dagen en 15 euro voor een scriptie die nagekeken moet zijn binnen 7 dagen.

Een scriptie van 10.000 woorden die nagekeken moet worden op spelling en grammatica binnen 3 dagen, kost bij de meeste editors op ReviseMe dan 107 euro.

Conclusie

Een editor levert een dienst; hij of zij kijkt je scriptie na op de punten die jij kiest (spelling/grammatica, bronverwijzing, lay-out, rode draad en/of structuur). Het uurtarief is gebaseerd op het nakijken op spelling en grammatica. Kies je ook voor extra services, dan komt er gemiddeld 10 procent per service bij op het uurtarief. Moet je scriptie nagekeken zijn binnen 1 of 3 dagen? Ook dan rekent de editor vaak een beetje meer. Maar uiteindelijk is alles zeker de moeite waard, want jij kan je scriptie indienen. Bovendien zijn de editors op ReviseMe in alle gevallen goedkoper dan andere bedrijven die soortgelijke diensten leveren, omdat die bedrijven vaak een (groot) deel van het geld moeten hebben om hun bedrijf draaiende te houden. Dat betekent dat die bedrijven een hoger bedrag moeten vragen aan de klant, de student, want die bedrijven moeten ook hun editor, die de dienst effectief geleverd heeft, betalen.

Powered by Froala Editor

Wanneer wil je het nagekeken hebben?

Welke dienst wil je afnemen?

Aantal woorden

Documenttaal

Oplevertermijn (aantal dagen)

Zoekspecificaties