De redenen waarom het loont om je scriptie na te laten kijken

Profiel afbeelding van Vivian van Buul

Vivian van Buul

Geplaatst op 22-11-2023 in Schrijven

Leestijd: 2 minuten

De redenen waarom het loont om je scriptie na te laten kijken

Het loont om je scriptie na te laten kijken door een professionele editor. De redenen waarom dat zo is, lees je in deze blogpost.

Professionele editors

Professionele editors hebben zelf in hun studies het hele scriptieproces doorlopen. Sommigen vaak meerdere keren, bijvoorbeeld in hun bachelor, in hun master en/of in een bijkomende master. Een professionele editor weet als geen ander hoe het proces van een scriptie schrijven is, niet alleen inhoudelijk maar ook hoe het is voor de schrijver zelf.

Wat betreft de inhoud denk je aan het opzoeken van veel informatie. Die informatie moet je op een correcte manier herwerken in je eigen werk. Dat is vaak lastig, omdat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet.

Voor de schrijver zelf zijn zaken om rekening mee te houden en waar begeleiding passend is de vele uren tijd en eveneens onzekerheid die in het proces van een scriptie schrijven zitten.

Inhoudelijke bijstand

De inhoud van je scriptie kan nagekeken worden op spelling, grammatica, structuur, bronverwijzing, lay-out en rode draad. Zo heb je de hele inhoud van je scriptie helder.

Na het laten nakijken van de inhoud van je scriptie, ben je er klaar voor om de allerlaatste aanpassingen te doen en om je scriptie in te leveren.

Hulp voor jou als schrijver

Naast de inhoud is het ook van belang dat jij als schrijver de nodige feedback krijgt. Het is dan ook fijn om te horen als je iets goed hebt gedaan of dat je enkele werkpunten meekrijgt waarmee je jouw scriptie echt tot een goed niveau kan tillen. Door enkele duidelijke werkpunten te krijgen, weet je waar je aan toe bent. Dat brengt rust.

In het kort, een professionele editor heeft zelf het hele proces van een scriptie schrijven doorlopen en weet daarom als geen ander hoe jij het beste geholpen kan worden. Jou helpen gebeurt niet alleen op inhoudelijk vlak (wat er in je scriptie staat), maar ook op vlak van jou als schrijver (hoe jij je als schrijver voelt bij het schrijven van een scriptie en dat (constructieve) feedback heel fijn is). Een professionele editor zegt dan ook wanneer je iets goed hebt gedaan en/of geeft handige tips mee waar je echt iets mee kan, zodat jij rust krijgt. Zo kan je met een goed gevoel je scriptie indienen.

Wanneer wil je het nagekeken hebben?

Welke dienst wil je afnemen?

Aantal woorden

Documenttaal

Oplevertermijn (aantal dagen)

Zoekspecificaties