Een uitleg van mijn werk (de services)

Profiel afbeelding van Guy Paulissen

Guy Paulissen

Geplaatst op 20-04-2024 in Onderzoek

Leestijd: 3 minuten

In deze blog leg ik per service uit wat je kan verwachten. In mijn vorige blog staat hoe de rest van het proces werkt (het verzoek en transactie naar review).

 

Spelling en grammatica (Nederlands)

Dit verbeter ik direct voor je en omvat alles wat met taal te maken heeft. Niet alleen spelling en grammatica, maar ook spreektaal, (on)academisch taalgebruik en een (in)consistente schrijfwijze.

 

Structuur

Dit omvat alles wat met de opbouw van je tekst te maken heeft. Ik pas de alinea-indeling aan om de tekst beter leesbaar te maken en verwijder onnodige herhaling. Dat laatste doe ik alleen bij korte stukken tekst; bij overbodige alinea’s of paragrafen zet ik er een opmerking bij om te voorkomen dat je de tekst niet meer terug herkent J.

 

Daarnaast geef ik concrete instructies en inhoudelijke feedback om de algemene structuur van de tekst te verbeteren. Meestal gaat dit voornamelijk om de inleiding, methodologie en het theoretisch kader; als die onderdelen goed in elkaar zitten is de rest van de tekst ook duidelijk!

 

Rode draad (feedback)

Deze service omvat feedback over de inhoud om de tekst sterker te maken. De onderwerpen van de academische teksten die ik nakijk zijn erg divers, maar de academische uitgangspunten van bijvoorbeeld een scriptie zijn altijd hetzelfde. De kern is altijd de samenhang tussen de methodologie, het theoretisch kader en (het beantwoorden van) de onderzoeksvragen. Daar ligt dan ook de focus op. Daarnaast wordt er feedback geplaatst rondom onduidelijke formuleringen.

 

Bij deze service hou ik altijd rekening met jouw deadline. Als je nog een week hebt om je scriptie in te leveren, kan ik meer de diepte ingaan bijvoorbeeld dan wanneer je het de volgende dag al moet inleveren. In dat laatste geval zal ik me focussen op zaken waar je in een (erg) korte tijd snel de tekst kan verbeteren voor een betere beoordeling.

 

Bronvermelding

Hier zet ik de puntjes op de ‘i’. Het idee van een literatuurlijst is dat iemand de bron snel kan traceren. Bij ontbrekende informatie zoek ik kort of ik het zelf kan vinden door het te googelen. Als dat niet het geval is (bijvoorbeeld doordat er te veel informatie ontbreekt of doordat de bron achter een betaalmuur zit) zet ik er een opmerking neer wat er op welke plek ontbreekt. Daarnaast kijk ik of er correct is verwezen in de tekst zelf.

 

Layout

Hier kijk ik of het voldoet aan algemene richtlijnen. De rest van de layout is eigenlijk iets dat erg subjectief is. Bij het afnemen van deze service is het daarom het beste om concreet te vermelden wat je wensen zijn.

Powered by Froala Editor

Wanneer wil je het nagekeken hebben?

Welke dienst wil je afnemen?

Aantal woorden

Documenttaal

Oplevertermijn (aantal dagen)

Zoekspecificaties